Op 9 en 10 juni 2019 werd voor de 10e keer de Airshow Oostwold gehouden en met een evenaring van het bezoekersaantal uit 2017 van ruim 25.000 verspreid over 2 dagen wederom een groot succes.

Airshow Oostwold is een echte aanrader voor iedereen die van historische vliegtuigen houdt en als je fotografie en/of video als hobby hebt kun je helemaal je hart ophalen. De sfeer op de evenement is zeer gemoedelijk en door een gemiddelde van 12.500 bezoekers per dag veel minder massaal dan  een Open Luchtmachtdag.

Wat ik helaas minder vond dit jaar was dat de vliegtuigen voor het publiek worden geparkeerd voordoor er geen vrij zicht is op de start en landingsbaan waardoor het fotograferen van starts en landingen een hele uitdaging wordt.

Ik ben beide dagen geweest en kwam terug met bijna 16.000 foto’s waarvan een kleine 7.500 foto’s goed genoeg waren om te bewaren. Het was 2 jaar geleden dat ik voor het laatst historische vliegtuigen had gefotografeerd en dat was zeker te merken. Met name tijdens de eerste dag had ik veel fouten gemaakt waardoor meer foto’s de prullenbak in zijn verdwenen dan mij lief was. De tweede dag waren de resultaten een stuk beter.

Ik kan niet wachten tot de volgende gehouden wordt.

Han