Na een afwezigheid van drie jaar werden op 14 en 15 juni 2019 eindelijk weer de Open Luchtmachtdagen gehouden. Dit keer was Vliegbasis Volkel de gastheer. Vrijdag was het een prachtige zonnige dag met 95.00 bezoekers. Zaterdag klaarde het weer in de loop van de ochtend op en was het prima voor de 145.000 bezoeker.

Om de Vliegbasis Volkel tijdens deze dag te bereiken was ik om 5.15 uur van huis was weggereden voor een ritje dat normaal minder dan 2 uur zou moeten duren. Door de bordjes op de snelweg te volgen en niet mijn navigatiesysteem duurde de rit langer dan verwacht en stond ik net iets voor 8 uur voor de ingang van Vliegbasis Volkel.

Uiteraard stonden ook hier de vliegtuigen voor het publiek op de flightline zodat het nemen van foto’s van startende en landende kist bijna onmogelijk was. Ik heb die dag goede foto’s kunnen maken maar ik vond het jammer dat de mensen die de aankondigingen maakten te weinig informatie gaven waardoor er toch een paar onverwachte gebeurtenissen plaatsvonden waarbij ik te laat was om deze te fotograferen.

Het lag in de planning om beide dagen te gaan en een hotel in de omgeving van Volkel te boeken. Uiteindelijk heb ik besloten om 2 dagen heen en weer te gaan rijden. Door de immense drukken en de lange reistijd ben ik uiteindelijk alleen vrijdag geweest.

Han