Experimenteel

 

Fotografie is voor mij meer dan alleen het maken van plaatjes alleen. Voor mij gaat dat veel verder dan dat. Waar voor één, in het maken van een foto, het eindpunt ligt zonder dat er een verdere bewerking op losgelaten wordt zal voor een ander juist het bewerken van de foto het meest belangrijke aspect zijn. Hoe ver men hierin wil gaan is helemaal aan de kunstenaar zelf.

Ik ben altijd verbaast ik hoor zeggen dat de groep die wel gebruik maakt van programma’s zoals Lightroom en Phototshop niet gezien worden als  ‘echte fotografen’.

Voor mij kan iemand niet ver genoeg gaan in het creatieve proces. Het éne vind ik mooi en het andere niet. Gewoon een kwestie van persoonlijke smaak. Niets meer. Niets minder.

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen binnen de fotografie uit te proberen al moet ik eerlijk toegeven dat mij vaak de tijd ontbreekt om ideeën en/of experimenten allemaal uit te proberen.

Zo nu en dan vind ik echter wel de tijd en inspiratie om hiermee te experimenteren en ik onderneem dan graag een poging een andere ‘look’ aan een foto te geven. Ik moet toegeven dat ik het af en toe heerlijk vind om helemaal ‘over de top’ te gaan. Oordeel zelf maar of dat gelukt is.